Sirup z čerstvých višní
55 min.
Ingredience
- 2litryVišně
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
3 g
Cukr
167 g
Postup přípravy
- 1Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.
- 2Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.
- 3Uchováme ve studené a tmavé místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.