Sirup z čerstvých višní

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2litryVišně
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
3 g
Cukr
167 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.
  • 2
    Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.
  • 3
    Uchováme ve studené a tmavé místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.