Sirupový pudink

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
  • 2
    V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
  • 3
    Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
  • 4
    Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.