Sirupový pudink
200 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 90mililitrůSirup Golden
- 125gramůMouka pšeničná hrubá
- 125gramůStrouhanka
- 60gramůCukr krupice
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
- 2V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
- 3Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
- 4Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.