Skaltsunia
40 min.
Ingredience
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůCukr krupice
- 10gramůSkořice mletá
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 5gramůSůl
- 1kilogramMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůSýr smetanový tavený 45%
- 8decilitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. V míse smícháme mouku, sůl, 2 dl oleje, pomerančovou šťávu a prášek do pečiva a uhněteme do hladkého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu odpočívat. Mezitím utřeme v misce vejce, smetanový sýr, skořici a cukr. Těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverečky. Na každý čtverec dáme sýrovou náplň a konce těsta po celém obvodu důkladně spojíme. Usmažíme na rozpáleném oleji dorůžova a posypeme cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.