Skaninávské kanapky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
65 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky tmavého i bílého chleba vypíchneme formičkami různé tvary, např. kolečka, trojúhelníky, čtyřlístek, květiny, srdíčka aj., přibližně do průměru 6 cm.
  • 2
    V rendlíku si uvaříme ve 7 dl vody 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařené vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzený vařený jazyk (oloupaný) nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Přichystáme si lososové máslo: plátek uzeného lososa (v oleji nebo vlastní šťávě) pokrájíme, dáme do misky, přidáme máslo a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem lehký krém.
  • 4
    V druhé misce si připravíme křenové máslo: očistíme a omyjeme kousek křenu, který jemně nastrouháme. V misce si utřeme měkké máslo se solí do pěny, do másla vmícháme křen a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.
  • 5
    1/3 kanapek (jednohubek) potřeme lososovým máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček a ozdobíme petrželkou. 2/3 kanapek potřeme křenovým máslem, na ně položíme plátky uzeného jazyka. Zbývající kanapky potřeme máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček. Na každou kanapku položíme sardelové očko s kapary. Všechny kanapky poklademe na větší mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.