Skaninávské kanapky
40 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb samožitný
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 7decilitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 200gramůVepřový jazyk uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8kusůKapary
- 8kusůSardelová očka
- Křenové máslo
- 2lžíceKřen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- Lososové máslo
- 25gramůLosos uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
65 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky tmavého i bílého chleba vypíchneme formičkami různé tvary, např. kolečka, trojúhelníky, čtyřlístek, květiny, srdíčka aj., přibližně do průměru 6 cm.
- 2V rendlíku si uvaříme ve 7 dl vody 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařené vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzený vařený jazyk (oloupaný) nakrájíme na tenké plátky.
- 3Přichystáme si lososové máslo: plátek uzeného lososa (v oleji nebo vlastní šťávě) pokrájíme, dáme do misky, přidáme máslo a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem lehký krém.
- 4V druhé misce si připravíme křenové máslo: očistíme a omyjeme kousek křenu, který jemně nastrouháme. V misce si utřeme měkké máslo se solí do pěny, do másla vmícháme křen a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.
- 51/3 kanapek (jednohubek) potřeme lososovým máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček a ozdobíme petrželkou. 2/3 kanapek potřeme křenovým máslem, na ně položíme plátky uzeného jazyka. Zbývající kanapky potřeme máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček. Na každou kanapku položíme sardelové očko s kapary. Všechny kanapky poklademe na větší mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.