Skládaný koláč se žloutkovým krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, vanilkou, rozsekaným máslem, přidáme žloutek a bílé víno, vypracujeme jemné těsto, na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
  • 2
    Poté těsto vyválíme na tenký plát, vykrájíme z něj kruhy různé velikosti, rozložíme na suchý plech a upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, spojíme žloutkovým krémem, povrch potřeme sladkým sněhem, posypeme sekanými mandlemi a necháme dosušit v troubě ještě cca 3 minuty.
  • 3
    Žloutkový krém: v kotlíku rozmícháme smetanu, žloutky, cukr, mouku a vanilku. Vložíme do vodní lázně, metličkou šleháme do zhoustnutí, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme želatinu rozpuštěnou ve vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.