Skleněné ovoce
40 min.
Ingredience
- Sirup
- 225gramůCukr krupice
- 3lžíceVoda pitná
- 1kusBanány
- 1kusJablka
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3mililitryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 75mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy a namáčíme v něm ovoce.
- 2V hrnci se silným dnem smícháme cukr, vodu, olej a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme zprudka, dokud není směs světlehnědá.
- 3Ve woku rozpálíme olej a ovoce obalené v těstíčku na něm osmažíme. Hotové ovoce vyjmeme a ještě horké pomocí kleští ponoříme do sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil.
- 4Ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhl. Přendáme na pomaštěný talíř. Když karamel ztvrdne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý servírovací talíř nebo tác.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.