Skopová kýta na smetaně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusDivoké koření celé
- 750gramůSkopová kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůZelenina kořenová
- 0,5litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
57 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme loj, omyjeme, protáhneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, rozkrájenou zeleninu, cibuli, krátce osmahneme. Následně na tomto základě opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Zpočátku necháme maso přikryté, později bez poklice.
- 2Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a uložíme na teple.
- 3V hrnku rozkvedláme mouku se smetanou, přilijeme k ní šťávu z masa a za stálého míchání omáčku povaříme. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat anebo prolisovat.
- 4Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, vídeňské anebo noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.