Skopová kýta podle sadaře
70 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 100gramůCibule
- 150gramůŠvestky
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySkořice mletá
- 40mililitrůCitronová kůra
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 400mililitrůVoda pitná
- 50gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.