Skopová kýta podle sadaře

70 min.
Evropa

Ingredience

      • 600gramůSkopová kýta
      • 100gramůCibule
      • 150gramůŠvestky
      • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
      • 3gramySkořice mletá
      • 40mililitrůCitronová kůra
      • 500mililitrůVývar z hovězích kostí
      • 5gramůSůl
      • 400mililitrůVoda pitná
      • 50gramůTuk
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    482 kcal
    Bílkoviny
    26 g
    Tuky
    35 g
    Sacharidy
    18 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.