Skopové maso zadělávané s karotkou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSkopová plec
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKarotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na kostky.
- 2Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme k ní maso, osolíme, osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme. K masu přidáme karotku rozkrájenou na kostky nebo nudličky, dle potřeby osolíme, přikryjeme a necháme dodusit.
- 3Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.
- 4Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.