Skopové na paprice

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 30gramůSůl
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1000gramůSkopové maso přední
    • 120gramůTuk
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku, krátce ji osmahneme, vše zalijeme částí vody a osolíme. Za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Potom maso vyjmeme.
  • 4
    Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme ji teplou vodou a mlékem, rozšleháme a nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a procedíme ji na maso. Nakonec ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.