Skopové na paprice
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 30gramůSůl
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůSkopové maso přední
- 120gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku, krátce ji osmahneme, vše zalijeme částí vody a osolíme. Za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
- 3Potom maso vyjmeme.
- 4Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme ji teplou vodou a mlékem, rozšleháme a nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a procedíme ji na maso. Nakonec ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.