Skopové řízky se smetanou
40 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrZakysaná smetana
- 500gramůSkopová kýta
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, kraje nařízneme a maso osolíme a na jedné straně poprášíme zázvorem.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Mírně podlité je dusíme a po chvíli přidáme papriku a citronovou šťávu.
- 3Když jsou řízky měkké, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme asi 5 minut.
- 4Podáváme s noky, makaróny nebo s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.