Skopové s kapary

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 700gramůSkopová kýta
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaSardelová pasta
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 300mililitrůHovězí vývar základní
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžičkaKapary sterilované
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou.
  • 2
    Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou).
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
  • 4
    Porce masa podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.