Skopové s kapary
100 min.
Ingredience
- 700gramůSkopová kýta
- 1kusCibule
- 1lžičkaSardelová pasta
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou.
- 2Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou).
- 3Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
- 4Porce masa podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.