Skopový perkelt

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůCibule
    • 1500gramůSkopové maso přední
    • 150gramůTuk
    • 40gramůSůl
    • 500gramůPaprikové lusky čerstvé
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 800mililitrůHovězí vývar základní
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci).
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 2/3 dávky tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vlažným vývarem.
  • 3
    Do základu přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Dobře provaříme.
  • 5
    Před koncem varu omáčku dosolíme a přecedíme přes hustý cedník na maso.
  • 6
    Paprikové lusky očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem podusíme na zbylém tuku. Potom je přidáme k masu a ještě krátce podusíme.
  • 7
    Skopový perkelt vždy podáváme na teplém talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.