Skopový perkelt
100 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1500gramůSkopové maso přední
- 150gramůTuk
- 40gramůSůl
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci).
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 2/3 dávky tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vlažným vývarem.
- 3Do základu přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Dobře provaříme.
- 5Před koncem varu omáčku dosolíme a přecedíme přes hustý cedník na maso.
- 6Paprikové lusky očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem podusíme na zbylém tuku. Potom je přidáme k masu a ještě krátce podusíme.
- 7Skopový perkelt vždy podáváme na teplém talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.