Skořico - mandlové muffiny

65 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na vytření a vysypání formiček
  • Těsto
  • Zdobení z marcipánu
    • 200gramůMarcipán
    • 1lžičkaPotravinářská barva
    • 1lžíceVoda pitná
    • 1lžíceCukrové zdobení
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4404 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
441 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na 12 ks muffinů vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr, pomerančovou nastrouhanou kůru a máslo vyšleháme do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
  • 2
    K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku promíchanou s kypřícím práškem, skořicí a špetkou soli. Sypkou směs s máslem důkladně vymícháme, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků.
  • 3
    Každou formičku naplníme těstem asi do 1/3. Do středu uděláme důlek, do kterého lžičkou naneseme trošku (0,5-1 lžičku) hustého vaječného likéru, do něj vložíme oloupanou mandli a hned naneseme pomocí lžíce těsto jen do 2/3 výšky formičky. Takto si připravíme všechny muffiny. Dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 20-25 minut. Do zlatova upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků.
  • 4
    Marcipánovou hmotu obarvíme zelenou potravinářskou barvou (1 lžíce vody + 1 lžičky barvy). Ze zeleného marcipánu si vytvoříme různé lístky, nebo hvězdičky apod. Připravíme si hustou polevu: V misce si vymícháme moučkový cukr s přeceděnou pomerančovou šťávou. Dohladka vymíchanou polevou potřeme povrch muffinů, hned na ni "přilepíme" připravené lístky z marcipánu, ozdobíme je cukrovým zdobením (drobné barevné kuličky) a necháme zatuhnout. Dáme je na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.