Skořicová pěna s hruškou
30 min.
Ingredience
- 10gramůŽelatina bílá plátky
- 45gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHrušky
- 50mililitrůVíno bílé
- 2lžíceLikér pomerančový
- 1špetkaCitronová kůra
- 125gramůMandle
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne, přidáme vymačkanou želatinu. Skořicovou kůru vyjmeme a mléko necháme vychladnout.
- 2Smetanu se skořicí ušleháme dotuha, zlehka vmícháme do pěny a vložíme na 3 hodiny do chladničky.
- 3Oloupané, rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců a podusíme ve víně asi 5 minut. Podušené hrušky nakrájíme na plátky.
- 4Z připravené smetanové směsi vykrajujeme pomocí lžíce nočky. Upravíme je na talíře, obložíme plátky hrušek, pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.