Skořicová pěna s hruškou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne, přidáme vymačkanou želatinu. Skořicovou kůru vyjmeme a mléko necháme vychladnout.
  • 2
    Smetanu se skořicí ušleháme dotuha, zlehka vmícháme do pěny a vložíme na 3 hodiny do chladničky.
  • 3
    Oloupané, rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců a podusíme ve víně asi 5 minut. Podušené hrušky nakrájíme na plátky.
  • 4
    Z připravené smetanové směsi vykrajujeme pomocí lžíce nočky. Upravíme je na talíře, obložíme plátky hrušek, pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.