Skořicové hvězdy s vanilkou
35 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceSkořice mletá
- 400gramůMandle mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.
- 2Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).
- 3Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.
- 4Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.