Skořicové hvězdy s vanilkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.
  • 2
    Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).
  • 3
    Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.
  • 4
    Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.