Skořicové koblihy

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.
  • 3
    Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.