Skořicové koblihy
50 min.
Ingredience
- 120gramůSádlo škvařené
- 60gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůRum
- 1špetkaSůl
- 15gramůSkořice mletá
- 50gramůCukr skořicový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.
- 3Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.