Skořicové koblížky
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5lžicCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 4lžičkySkořice mletá
- 2,5decilitryOlej olivový
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
51 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
623 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 4Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
- 5V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice.
- 6V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.