Skořicové koláčky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
364 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli, 1 lžičkou skořice, 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
  • 2
    Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 3
    Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na muffiny.
  • 4
    (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta.
  • 5
    Připravíme si máslovo-skořicovou náplň. Do mísy dáme 2.5 lžíce změklého másla, přisypeme 100 g třtinového cukru, 0.5 lžičky skořice, 1 špetku soli a 1 lžíci Maizeny a 1 lžíci mouky. Směs promícháme, a začneme ji šlehat elektrickou metlou. Postupně přidáme smetanu, vejce, vanilkový cukr, rum a krém vyšleháme.
  • 6
    Omyjeme, osušíme a vypeckujeme zralé meruňky. Krém naneseme lžičkou do koláčků, asi do 2/3. Na každý koláček položíme polovinu meruňky dužinou vespod.
  • 7
    Koláčky dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme 15-20 minut dozlatova. Koláčky podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.