Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem
40 min.
Ingredience
- 250gramůMeruňky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 115gramůMed včelí
- 200gramůTvaroh tučný
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko - podmáslí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.
- 2V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.
- 3Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.