Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.
  • 2
    V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.
  • 3
    Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.