Skořicové řezy s kakaovou polevou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 130gramůCukr moučkový
- 2lžičkySkořice mletá
- 3kusyHřebíček
- 300gramůMarmeláda rybízová
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySoda jedlá
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 160gramůMáslo čerstvé
- 3mililitryMléko plnotučné
- Na polevu
- 130gramůCukr moučkový
- 160gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceKakao
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1125 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
59 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
507 mg
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme skořici, mleté hřebíčky, mléko, marmeládu a prosátou mouku s jedlou sodou. Vymícháme těsto, vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou posypaný plech a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
- 2V mezičase připravíme polevu. Do rozpuštěného mléka vmícháme cukr s kakaem a postupně přidáme škrob. Směs svaříme a necháme mírně zchladnout.
- 3Upečené vychladlé těsto potřeme polevou a necháme vychladit. Před podáváním krájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.