Skořicové řezy se slunečnicovými semínky
60 min.
Ingredience
- 20gramůTuk
- 130gramůCukr krupice
- 30gramůCukr moučkový
- 130gramůMáslo čerstvé
- 130gramůSamokypřicí mouka
- 60gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 10gramůSkořice mletá
- 3gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce. Přisypeme mouku, sůl a mletou skořici, opatrně promícháme, přidáme zakysanou smetanu, slunečnicová semínka a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 35-40 minut.
- 2Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.