Skořicové roládky s rozinkami
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 50gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSkořice mletá
- 60gramůCukr třtinový
- 60gramůRozinky tmavé
- Těsto:
- 230gramůMouka chlebová
- 3gramySůl
- 10gramůDroždí sušené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 130mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůSirup javorový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
- 2Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.