Skořicové roládky s rozinkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
  • 2
    Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.