Skořicové točenky

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.
  • 4
    Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.