Skořicové točenky
75 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůHera
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
- 2Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.
- 3Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.
- 4Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 5Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.