Skořicové vafle
35 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 125gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkySkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 2kusyCukr skořicový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
448 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo se špetkou soli do pěny, pak do něj přimícháme cukr, vejce a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a všechny suroviny se dobře nepropojí. Nakonec přidáme skořici, mleté vlašské ořechy, mouku a vypracujeme hladké těsto.
- 2Těsto položíme na vál, tvoříme z něj placičky. Formu na vafle vymažeme olejem a placičky pokládáme dovnitř. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vyjmeme, servírujeme na připravené talíře a sypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.