Skořicové vdolečky
30 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusDroždí
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůCukr moučkový
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme 125 ml vlažného mléka, změklé máslo, skořici, citronovou kůru, vanilkový cukr a elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
- 2Těsto prohněteme a pomoučenýma rukama vytvarujeme 20 kuliček. Každou zmáčkneme a uprostřed propíchneme vařečkou otvor. Necháme ještě 10 minut kynout.
- 3Vdolečky smažíme v dostatečném množství oleje 8 - 10 minut do zlatova, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
- 4Po vychladnutí můžeme vdolečky pocukrovat moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.