Skořicovky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.
  • 4
    V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.