Skořicovky
80 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 5lžicCukr krupice
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 5lžicCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2V misce rozetřeme droždí se lžící cukru, vlažného mléka a mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 3V míse vypracujeme těsto z mouky, soli, cukru, změklého másla, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vzešlý kvásek. Těsto necháme pod utěrkou asi 30 minut kynout.
- 4V mezičase si připravíme náplň. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr a skořici. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme plát, potřeme náplní, srolujeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.