Skořicovo - hruškový koláč
140 min.
Ingredience
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžičkyVoda pitná
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- 60gramůSušenky Amaretti
- 1kilogramHrušky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 90gramůHrozinky
- 60gramůCukr třtinový
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
118 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj máslo, cukr, vejce, vanilku, žloutek a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, přidáváme dle potřeby vodu. Poté zabalíme do fólie a necháme hodinu vychladit.
- 2Ze dvou třetin těsta vyválíme placku a vložíme ji do dortové formy o průměru 25 cm. Těsto potřeme marmeládou a posypeme drobenkou z rozdrcených sušenek.
- 3Na tenké plátky nakrájíme hrušky, které poskládáme na sušenky, posypeme hrozinkami, skořicí a třtinovým cukrem.
- 4Ze zbylého těsta vytvoříme tenký váleček a umístíme ho podél okraje formy. Ze zbytku válečku vytvoříme na koláči mřížkový vzor.
- 5V předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 200°C.
- 6Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.