Skořicovo - hruškový koláč

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
118 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj máslo, cukr, vejce, vanilku, žloutek a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, přidáváme dle potřeby vodu. Poté zabalíme do fólie a necháme hodinu vychladit.
  • 2
    Ze dvou třetin těsta vyválíme placku a vložíme ji do dortové formy o průměru 25 cm. Těsto potřeme marmeládou a posypeme drobenkou z rozdrcených sušenek.
  • 3
    Na tenké plátky nakrájíme hrušky, které poskládáme na sušenky, posypeme hrozinkami, skořicí a třtinovým cukrem.
  • 4
    Ze zbylého těsta vytvoříme tenký váleček a umístíme ho podél okraje formy. Ze zbytku válečku vytvoříme na koláči mřížkový vzor.
  • 5
    V předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 200°C.
  • 6
    Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.