Skořicový chléb s rozinkami

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažného mléka, promícháme, doždí necháme pět minut v mléce rozpouštět. Poté přidáme mouku, 2 vejce a máslo, pořádně zamícháme, vytvoříme vlhké a lepkavé těsto.
  • 2
    Vyklopíme ho z mísy na pomoučněný pracovní stůl, minimálně pět minut hněteme. Poté zakryjeme utěrkou, přeneseme na teplé místo a necháme kynout zhruba jednu hodinu.
  • 3
    Do těsta přidáme rozinky, pořádně promícháme. Formu na chléb vymažeme máslem a přendáme do ní těsto. Opět zakryjeme, necháme ještě 30 minut dokynout. Pak už stačí potřít rozšlehaným vejcem a nechat 30 minut péct na 200 stupňů, následně dopéct 30 minut na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.