Skořicový chléb s rozinkami
80 min.
Ingredience
- 90gramůCukr třtinový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkySkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůRozinky tmavé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažného mléka, promícháme, doždí necháme pět minut v mléce rozpouštět. Poté přidáme mouku, 2 vejce a máslo, pořádně zamícháme, vytvoříme vlhké a lepkavé těsto.
- 2Vyklopíme ho z mísy na pomoučněný pracovní stůl, minimálně pět minut hněteme. Poté zakryjeme utěrkou, přeneseme na teplé místo a necháme kynout zhruba jednu hodinu.
- 3Do těsta přidáme rozinky, pořádně promícháme. Formu na chléb vymažeme máslem a přendáme do ní těsto. Opět zakryjeme, necháme ještě 30 minut dokynout. Pak už stačí potřít rozšlehaným vejcem a nechat 30 minut péct na 200 stupňů, následně dopéct 30 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.