Skořicový chlebíček s rozinkami

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůMouka chlebová
    • 1špetkaSůl
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůSkořice mletá
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 130gramůCukr krupice
    • 180gramůRozinky tmavé
    • 25gramůTuk
    • 40gramůPomerančová kůra
    • 80mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 70mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, mletou skořici a promícháme. Přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Přimícháme strouhanou kůru, rozinky, cukr, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto.
  • 2
    Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, na povrchu nařízneme do kříže, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut.
  • 3
    Chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na krajíčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.