Skořicový chlebíček s rozinkami
90 min.
Ingredience
- 350gramůMouka chlebová
- 1špetkaSůl
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůSkořice mletá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr krupice
- 180gramůRozinky tmavé
- 25gramůTuk
- 40gramůPomerančová kůra
- 80mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 70mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, mletou skořici a promícháme. Přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Přimícháme strouhanou kůru, rozinky, cukr, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto.
- 2Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, na povrchu nařízneme do kříže, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut.
- 3Chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na krajíčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.