Skořicový koláč
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůDroždí
- 4lžíceCukr moučkový
- 140gramůMouka polohrubá
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1šálekSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
575 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mouky rozdrobíme droždí a máslo. Přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Zpracujeme těsto a vyválíme je na plát o málo větší, než je dno formy.
- 2Těsto vložíme do máslem vymazané formy s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Koláč vyjmeme z trouby a do středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi práškového cukru a skořicí. Dáme ještě na 10 minut péci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.