Skořicový koláč s rozinkami
50 min.
Ingredience
- Na polevu
- 2,5lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 20gramůMáslo čerstvé
- Na těsto
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůHrozinky
- 2lžíceRum
- 1,5lžíceMléko plnotučné
- Na vymazání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Hrozinky zakapeme rumem a necháme vsáknout. V míse šlehačem ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a solí do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce, po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem a na závěr hrozinky i s rumem a mléko. Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené. V mezičase připravíme polevu. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a skořicí dohladka. Upečený koláč hned po vyjmutí z trouby potřeme polevou. Když se poleva vsákne, vyjmeme koláč z formy a hned, teplý, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.