Skořicový koláč se závorem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku s cukrem, přisypeme mletou skořici, namletý zázvor, přidáme měkké máslo, špetku soli a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrojíme kolo. Z odřezků vytvoříme po obvodu okraj, těsto položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25 minut. Mezitím scedíme jablkový kompot, jablka trochu pokrájíme a necháme okapat.
  • 2
    Upečený koláč necháme vychladnout, rozložíme na něj okapaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.