Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa
196 min.
Ingredience
- 150gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 200gramůZázvor celý
- 4litryVoda pitná
- 120gramůSkořice celá
- 213gramůCukr krupice
- 200gramůKaki
- 50gramůOřechy vlašské
- 5gramůOříšky piniové
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Proutky skořice opláchneme pod tekoucí vodou a když jsou příliš dlouhé, překrojíme je napůl. Ze sušeného ovoce kaki odřízneme stopky a z jedné strany je nařízneme nožem. Potom je nakrájíme na tenké plátky tak, abychom do jednotlivých plátků mohli zabalit ořech. Vlašské ořechy namočíme na 5 minut do studené vody a potom je oloupeme.
- 2Oloupané ořechy jednotlivě zabalíme do plátků ovoce kaki. Tyto ovocné balíčky nakrájíme na silnější plátky. Pinivé ořechy okrájíme a promneme je v utěrce. Do hrnce vijeme vodu, vsypeme kousky zázvoru a přivedeme k varu. Zázvor vaříme 1 hodinu. Vařený zázvor scedíme přes utěrku.
- 3Do hrnce s vodou dáme proutky skořice a vaříme je 1 hodinu. Vývar ze skořice scedíme přes utěrku.
- 4Zázvorový a skořicový vývar slijeme, přidáme k nim cukr práškový i krupicový a přivedeme k varu.
- 5Tekutinu vaříme 10 minut. Po 10 minutách máme punč hotový. Nápoj necháme vychladit a na chvíli dáme do lednice. Podáváme studený v pohárech, ozdobený piniovými oříšky a kousky ovoce kaki s vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.