Skotské dalamánky

90 min.

Ingredience

    • 175mililitrůMléko polotučné
    • 175mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme polovinu mléka a vody, přidáme droždí a cukr. Necháme cca pět minut droždí v míse rozpouštět. Poté přidáme mouku a špetku soli a vše zamícháme. Postupně přidáváme mléko a vodu, dokud nezískáme lepkavé těsto.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme,dokud nezískáme pevné ale pružné těsto. Následně těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou kynout alespoň jednu hodinu. Po hodině těsto lehce promícháme a necháme ještě 15 minut kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých vytvarujeme cca 1,5 cm vysokou placku, kterou dáme na plech a pořádně posypeme moukou. Ještě předtím, než dáme těsto do trouby, necháme dalších 30 minut kynout. Pak už jen stačí doprostřed každé placky udělat palcem důlek a vložit do trouby, kde pečeme 15 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.