Skotský cheesecake s whisky a malinami
145 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 100gramůOvesné vločky
- 1špetkaSůl
- 160gramůMaliny
- 80mililitrůWhisky
- 80mililitrůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůSirup Golden
- 300mililitrůCréme fraiche
- 300gramůSýr krémový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Do rendlíku dáme máslo, zlatý, nebo kukuřičný sirup a cukr, zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje a směs není sirupovitá. Přimícháme ovocné vločky a sůl, důkladně promícháme aby byly všechny vločky pokryté směsí.
- 3Naneseme směs na plech, který jsme vytřeli tukem a zadní stranou ji uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 20 - 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli chladnout. Jedním z cukrářských kroužků ( průměr 6 cm )vykrojíme 8 koleček, ze kterých budou základy cheesecake. Necháme kolečka zcela vychladnout. Troubu necháme zapnutou.
- 4Během pečení základu přelijeme 150 g malin whisky a necháme je 30 minut marinovat.
- 5Do velké mísy dáme smetanový sýr a crème fraîche, prošleháme, přidáme med, vejce a mouku, znovu důkladně prošleháme a nakonec do hmoty zapracujeme maliny s whisky. Hotovou náplň rozdělíme do osmi cukrářských kroužků, které jsme postavili na tukem vytřený a pečicím papírem vyložený plech. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 25 - 35 minut. Necháme vychladnout a uložíme je do chladničky nejméně na 3 hodiny, ideálně přes noc.
- 6Než budeme podávat, položíme na každý talířek upečený základ cheesecake. Vytlačíme upečenou tvarohovou hmotu z cukrářských kroužků a postavíme ji na základy.
- 7Ozdobíme čerstvými malinami a přelijeme hustou smetanou. K dortíku můžeme podávat skleničku whisky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.