Skotský losos s rajčaty a pancettou
125 min.
Ingredience
- 1000gramůRajčata
- 75gramůSůl
- 200gramůCukr krupice
- 2000gramůLosos obecný
- 500gramůPancetta
- 1000gramůHrachové lusky
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůLimetková šťáva
- 1000gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
57 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Čerstvá rajčata rozpůlíme a vyrovnáme na plech řezem nahoru, lehce je osolíme, ocukrujeme a pokapeme olivovým olejem. Plech s rajčaty vložíme na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Troubu pak vypneme a rajčata v ní necháme ještě hodinu, cukr zkaramelizuje a rajčata budou napůl sušená.
- 2Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na 200g filety, které srolujeme do tvaru steaku, dokola obalíme plátkem slaniny pancetta a spíchneme párátkem. Takto připravené porce opékáme na olivovém oleji. Nejprve zprudka několik vteřin z každé strany, potom pozvolna na velmi mírném ohni nejvýše 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme několik minut dojít na kraji sporáku.
- 3Mladé fazolové lusky a cukrové hrachové lusky nakrájíme na tenké nudličky, spaříme vařící vodou, scezené je osolíme a vsypeme na půl minuty do rozehřátého másla. Dobře promícháme, aby lusky byly zcela obaleny máslem.
- 4Na talíře vyskládáme nejprve lusky na másle, potom rajčata a navrch lososa, kterého osolíme a pokapeme limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.