Skotský losos s rajčaty a pancettou

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
57 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvá rajčata rozpůlíme a vyrovnáme na plech řezem nahoru, lehce je osolíme, ocukrujeme a pokapeme olivovým olejem. Plech s rajčaty vložíme na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Troubu pak vypneme a rajčata v ní necháme ještě hodinu, cukr zkaramelizuje a rajčata budou napůl sušená.
  • 2
    Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na 200g filety, které srolujeme do tvaru steaku, dokola obalíme plátkem slaniny pancetta a spíchneme párátkem. Takto připravené porce opékáme na olivovém oleji. Nejprve zprudka několik vteřin z každé strany, potom pozvolna na velmi mírném ohni nejvýše 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme několik minut dojít na kraji sporáku.
  • 3
    Mladé fazolové lusky a cukrové hrachové lusky nakrájíme na tenké nudličky, spaříme vařící vodou, scezené je osolíme a vsypeme na půl minuty do rozehřátého másla. Dobře promícháme, aby lusky byly zcela obaleny máslem.
  • 4
    Na talíře vyskládáme nejprve lusky na másle, potom rajčata a navrch lososa, kterého osolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.