Skotský losos uzený na grilu
26 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 2decilitryBrandy
- 200gramůCukr třtinový
- 10gramůTymián čerstvý
- 70gramůSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
416 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Lososový filet nakrájíme na čtyři porce, urovnáme do misky, přelijeme brandy a vložíme na 20 minut do lednice.
- 2Rybí porce vyndáme z lednice, necháme okapat alkohol, dáme je do jiné misky a posypeme třtinovým cukrem, mořskou solí, pepřem a přidáme tymián. Misku s rybou zabalíme do potravinářské fólie a vrátíme do lednice na čtyři hodiny marinovat.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Do ohně dáme ve vodě namočené dřevěné štěpiny. Porce ryby vybereme z marinády, propláchneme je pod studenou vodou a osušíme. Naskládáme na rošt grilu a v kouří pečeme z obou stran 6 minut.
- 4Vyuzené a dozlatova opečené porce lososa necháme 2 minuty odpočinout, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.