Skřivani pečení s polentou
60 min.
Ingredience
- 600gramůSkřivan
- 1000mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka kukuřičná
- 15gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 40gramůSýr Parmezán
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 50mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
- 3Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
- 4Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.