Skřivani pečení s polentou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
  • 3
    Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
  • 4
    Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.