Škvarkové bagety s česnekem
50 min.
Ingredience
- 3gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyČesnek sušený
- 80gramůVepřové škvarky
- 360mililitrůVoda pitná
- 18gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Na podsypání válu
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
251 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Vodu použijeme vlažnou, škvarky jemně nasekáme, droždí použijeme čerstvé v kostce. Na přípravu použijeme domácí pekárnu, kde dodržíme postup vkládaní surovin dle návodu a zvolíme program Těsto. Nebo těsto vytvoříme klasicky. Z trochy už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a po vykynutí zpracujeme dohromady se vším ostatním. Těsto v míse poprašíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- 2Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, ten rozdělíme na čtyři díly, opět zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Vložíme je do specialního perforovaného plechu určeného na pečení baget a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 3Vykynuté bagety jemně orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby, zhruba na 200°C a pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.