Škvarkové bochánky
60 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůVepřové škvarky
- 50gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.
- 2Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.