Škvarkové bochánky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.
  • 2
    Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.