Škvarkové pagáčky

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu.
  • 2
    Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.