Škvarkové pagáčky
50 min.

Ingredience
- 100gramůVepřové škvarky
- 15gramůDroždí
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 2kusyVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu.
- 2Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.