Škvarkové placky moravské

50 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 300gramůVepřové škvarky
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůDroždí
    • 15gramůSůl
    • 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme k mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko a přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a vypracujeme těsto, prohněteme a necháme chvíli kynout.
  • 2
    Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 minut dozlatova.
  • 3
    Placky používáme jako běžné slané pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.