Škvarkové placky moravské
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 300gramůVepřové škvarky
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 15gramůSůl
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme k mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko a přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a vypracujeme těsto, prohněteme a necháme chvíli kynout.
- 2Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 minut dozlatova.
- 3Placky používáme jako běžné slané pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.