Škvarkové placky podle Václava Friče

0 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 1kusDroždí
    • 4lžíceSádlo škvařené
    • 4kusyVaječný žloutek slepičí
    • 400gramůVepřové škvarky
    • 1lžíceSůl mořská
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
39 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s větší špetkou soli, uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj žloutky, přidáme cukr, rozrobené droždí, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše zpracujeme na těsto.
  • 2
    Větší část škvarků pokrájíme, menší část umeleme, přidáme do těsta a důkladně propracujeme až se budou tvořit bubliny.
  • 3
    Necháme asi hodinu kynout na dvojnásobek.
  • 4
    Z těsta tvoříme placky velikosti dlaně, potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.