Škvarkové placky podle Václava Friče
0 min.

Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusDroždí
- 4lžíceSádlo škvařené
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůVepřové škvarky
- 1lžíceSůl mořská
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
39 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s větší špetkou soli, uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj žloutky, přidáme cukr, rozrobené droždí, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše zpracujeme na těsto.
- 2Větší část škvarků pokrájíme, menší část umeleme, přidáme do těsta a důkladně propracujeme až se budou tvořit bubliny.
- 3Necháme asi hodinu kynout na dvojnásobek.
- 4Z těsta tvoříme placky velikosti dlaně, potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.