Škvarkové placky z jižní Moravy
45 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůVepřové škvarky
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
75 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s mlékem, rozdrobeným droždím, jedním rozšlehaným vajíčkem a solí a vypracujeme těsto, které necháme nakynout.
- 2Vykynuté těsto rozválíme, posypeme ho rozemletými škvarky, zabalíme a důkladně prohněteme. Pak ho opět rozválíme a vykrajujeme z něj kulaté placky nebo čtverečky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na pečicí papír, rozprostřený na plechu. Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 až 200 stupňů a upečené ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.