Škvarkové rohlíčky
45 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKmín celý
- 200gramůVepřové škvarky
- 4lžíceMléko polotučné
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
246 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do misky, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme špetku cukru a lžíci mouky. Rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Mouku na vále osolíme a přidáme umleté škvarky. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj vykynutý kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto.
- 3Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na pruhy široké asi 10cm. Rádýlkem z nich nakrájíme asi 50 trojúhelníků, zavineme je a ohneme do tvaru rohlíků.
- 4Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.