Škvarkové rohlíčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
246 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do misky, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme špetku cukru a lžíci mouky. Rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Mouku na vále osolíme a přidáme umleté škvarky. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj vykynutý kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto.
  • 3
    Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na pruhy široké asi 10cm. Rádýlkem z nich nakrájíme asi 50 trojúhelníků, zavineme je a ohneme do tvaru rohlíků.
  • 4
    Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.