Škvarkoví slimáci
90 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2hrnkyVepřové škvarky
- 3kusySýr smetanový tavený 45%
- 50gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1570 kcal
Bílkoviny
159 g
Tuky
100 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
763 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto zpracujeme a přidáme do něj strouhaný sýr.
- 2Rozdělíme na bochánky.
- 3Každý bochánek vyválíme, posypeme škvarky a nakrájíme trojúhelníčky.
- 4Stáčíme je od širší strany ke špičce.
- 5Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.