Sladcí ježci

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceVoda pitná
    • 5lžicMouka polohrubá
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 300gramůMarmeláda borůvková
    • 4lžíceCukr krupice
    • 1lžíceOlej stolní
    • 15kusůMandle
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1512 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
121 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
24 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme.
  • 3
    Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme.
  • 4
    Z vrchu také potřeme marmeládou.
  • 5
    Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce.
  • 6
    Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme.
  • 7
    Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.