Sladcí ježci
100 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 5lžicMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMarmeláda borůvková
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceOlej stolní
- 15kusůMandle
- 100gramůČokoláda hořká
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1512 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
121 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
24 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh.
- 2Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme.
- 3Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme.
- 4Z vrchu také potřeme marmeládou.
- 5Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce.
- 6Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme.
- 7Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.