Sladká dýně s arašídy a žampiony dušená na kari
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceKari pasta
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyLimetka kafrová
- 1lžíceGalgan
- 450gramůDýně
- 250gramůBrambory sladké (Batáty)
- 90gramůOřechy burské pražené
- 300mililitrůKokosové mléko
- 90gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 50gramůDýňová semínka
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Olej rozpálíme ve větší pánvi a za stálého míchání na něm cca 10 minut dozlatova osmahneme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme kari pastu a mícháme, až se prohřeje a uvolní se aroma. Poté podlijeme vývarem, přidáme natrhané listy kafrové limety, pokrájený galgán, dýni a na kostičky nakrájené sladké brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
- 3Vmícháme nahrubo nasekané arašídy, kokosové mléko, na plátky pokrájené žampiony, sójovou a rybí omáčku. Vaříme dalších 5 minut.
- 4Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme opraženými dýňovými semínky, chilli papričkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.