Sladká dýně s arašídy a žampiony dušená na kari

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Olej rozpálíme ve větší pánvi a za stálého míchání na něm cca 10 minut dozlatova osmahneme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme kari pastu a mícháme, až se prohřeje a uvolní se aroma. Poté podlijeme vývarem, přidáme natrhané listy kafrové limety, pokrájený galgán, dýni a na kostičky nakrájené sladké brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
  • 3
    Vmícháme nahrubo nasekané arašídy, kokosové mléko, na plátky pokrájené žampiony, sójovou a rybí omáčku. Vaříme dalších 5 minut.
  • 4
    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme opraženými dýňovými semínky, chilli papričkami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.