Sladká dýňová rýže
65 min.
Ingredience
- 400gramůDýně
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusSkořice celá
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1,5litryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni a nakrájíme její dužninu na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut do změknutí.
- 2V jiném hrnci smícháme rýži, máslo, mléko, tyčinku skořice, 30 g cukru, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Přivedeme k varu a při mírné teplotě za občasného zamíchání 20 minut povaříme.
- 3Dýni necháme okapat na sítu a společně se strouhaným zázvorem přimícháme do rýže.
- 4Podáváme posypané skořicí a zbylým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.