Sladká dýňová rýže

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme dýni a nakrájíme její dužninu na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a vaříme při mírné teplotě asi 20 minut do změknutí.
  • 2
    V jiném hrnci smícháme rýži, máslo, mléko, tyčinku skořice, 30 g cukru, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Přivedeme k varu a při mírné teplotě za občasného zamíchání 20 minut povaříme.
  • 3
    Dýni necháme okapat na sítu a společně se strouhaným zázvorem přimícháme do rýže.
  • 4
    Podáváme posypané skořicí a zbylým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.